Otroški čevlji

Vas zanimajo otroški čevlji? Preberite si kaj morate vedeti o otroških čevljih…. Strokovnjaki pišejo, da ima veliko otrok do njihovega četrtega leta starosti spuščen notranji lok stopal. Zato starši skrbno izbirajo otroške čevlje in vložke. Kot smo različne velikosti, imamo tudi različne notranje loke stopal, zato je ploska noga kar pogost pojav.  V odrasli dobi […]

Vas zanimajo otroški čevlji? Preberite si kaj morate vedeti o otroških čevljih….

Strokovnjaki pišejo, da ima veliko otrok do njihovega četrtega leta starosti spuščen notranji lok stopal. Zato starši skrbno izbirajo otroške čevlje in vložke. Kot smo različne velikosti, imamo tudi različne notranje loke stopal, zato je ploska noga kar pogost pojav.  V odrasli dobi pa nam ploska noga lahko povzroči vrsto težav, med katerimi so tudi bolečine v hrbtenici.

Izbira primernih otroških čevljev vam bo ukradla nekaj časa. Poiskala sem vam nekaj napotkov, ki jih predlagajo različni strokovnjaki.

Velikost nogice

Natančno izmerite velikost nogice, saj te izjemno hitro rastejo. Premajhni ali preveliki čevlji lahko povzročajo težave pri rasti nogic.

Usnje

Otroški čevlji morajo biti zračni in izdelani iz naravnega materiala. Usnje omogoča čevlju da »diha« in tako preprečuje prekomerno potenje nogice.

Prvi čeveljčki

Veliko staršev je prepričanih, da morajo biti prvi otrokovi čevlji novi, saj se oblikujejo po otrokovem stopalu. Odločite se lahko tudi za rabljene, vendar preverite obrabljenost notranjega dela čevlja in pete.

Mehak podplat

Priznani ortopedi menijo, da mora imeti otrok čutiti podlago. Zato mora izbira podplata pretehtati odločitev o nakupu.

Zimski čevlji

Zimski čevlji so lahko številko večji, saj pozimi otroci nosijo debelejše nogavice. Pomembno je da obutev otroka ne tišči, saj lahko to pušča posledice na sami nogici.

otroški čevlji
Vir slike: tekac.si

Pravilna obutev lahko malčku pomaga pri hoji in ravnotežju. Če ima vaš otrok plosko nogo ali bolj spuščen notranji lok stopal in mu v njegov čevelj daste vložek, ki ni primeren zanj, lahko to neugodno vpliva na rast nogice in na počutje otroka. Zato se tudi pozanimajte o izbiri vložka za čevlje. Otrokov podplat je pomembna stvar    pri razvoju, saj lahko hitro preprečimo kasnejše bolečine v kolenu in hrbtenici.

Ponudbo otroških čeveljčkov si lahko ogledate na povezavi.