Izvleček Ashwagandhe in njegove koristi za telo

Blaž Aktualno, Partnerji

Izvleček Ashwagandhe

Ashwagandha je redka rastlina, ki izvira iz Indije. Njene korenine se že stoletja uporabljajo v tradicionalni kitajskoindijski medicini – ajurvedi. Izvleček Ashwagandhe je redka zaradi svojih biološko aktivnih sestavin, ki pomagajo človeškemu telesu na nežen in varen način.

Ashwagandha je zimzeleni grm, ki raste v Indiji, na Bližnjem vzhodu in v nekaterih delih Afrike. Je eno najpomembnejših zelišč v ajurvedi, ki je oblika alternativne medicine, ki temelji na indijskih načelih naravnega zdravljenja. Zelišče je znano tudi kot indijski ginseng ali zimska češnja.

Naš izdelek je izvleček Ashwagandhe z najvišjo koncentracijo celotnega spektra aktivnih sestavin na trgu, pri čemer so vse naravne sestavine zelišča ohranjene v prvotnem ravnovesju. Vsebuje najvišji odstotek withanolidov med vsemi trenutno dostopnimi izvlečki, pridobljenimi izključno iz korenine. Blagovna znamka polnega spektra izvlečka Ashwagandhe z najvišjo koncentracijo vseh glavnih izvlečkov korenin, ki so danes na voljo na trgu.

Že več kot 3000 let se uporablja za lajšanje stresa, povečanje energije in izboljšanje koncentracije. Po nekaterih trditvah naj bi bilo zelišče koristno tudi pri nekaterih vrstah raka, Alzheimerjevi bolezni in anksioznosti.

Številne koristi za zdravje pripisujejo visoki koncentraciji withanolidov, ki dokazano preprečujejo vnetja in proliferacijo tumorjev. Pri različnih načinih zdravljenja se uporabljajo različni deli rastline, vključno z listi, semeni in plodovi.

Izvleček Ashwagandhe dokazano pomaga:

zmanjšanje stresa, tesnobe in apetita.
izboljšanje spomina in kognitivnih funkcij.
povečanje vzdržljivosti, moči, velikosti mišic in stopnje regeneracije mišic.
izboljšanje spolnega in reproduktivnega zdravja moških in žensk.
Koristno za duševno zdravje in dober spanec
pri ohranjanju normalnega delovanja ščitnice
deluje kot močan antioksidant
Izvleček ašvagande lahko poveča testosteron in plodnost pri moških

Dodatki iz ašvagande lahko močno vplivajo na raven testosterona in reproduktivno zdravje. V eni od študij s 75 neplodnimi moškimi se je v skupini, ki je prejemala ašvagando, povečalo število in gibljivost spermijev. Poleg tega je zdravljenje povzročilo znatno povečanje ravni testosterona. Raziskovalci so tudi poročali, da so se v skupini, ki je jemala zelišče, povečale vrednosti antioksidantov v krvi.

V drugi študiji so moški, ki so zaradi stresa prejemali ašvagando, imeli višje ravni antioksidantov in boljšo kakovost sperme. Po treh mesecih zdravljenja je 14 % moških lahko spočela otroka.
Ašvaganda lahko izboljša delovanje možganov

Študije v epruveti in na živalih kažejo, da lahko ashwagandha ublaži težave s spominom in možganskimi funkcijami, ki so posledica poškodb ali bolezni. Raziskave so pokazale, da spodbuja antioksidativno delovanje, ki ščiti živčne celice pred škodljivimi prostimi radikali.

Arganovo olje

Eliksir mladosti za suho, občutljivo in prezgodaj zrelo kožo.
Za zrelo kožo
za suho kožo
za izjemno občutljivo kožo
za občutljivo kožo
za normalno (mešano) kožo
za mastno kožo
Svoji koži podarite mladosten videz. Tradicionalna maroška nega kože v obliki arganovega olja učinkovito mehča, mehča in gladi. Zaradi visoke vsebnosti vitamina E krepi naravno zaščito kože pred močnimi zunanjimi vplivi.

Spodbuja naravne celične funkcije in znotrajcelično oksigenacijo, je močan antioksidant, nevtralizira proste radikale in ščiti občutljivo tkivo pred zunanjimi vplivi ter neposredno vpliva na tvorbo kolagena in elastina.

Kako uporabljati

Nežno vmasirajte v kožo namesto losjona ali kreme. Uporablja se lahko tudi za nego okolice oči ali las. Tisti, ki ne marajo njegovega vonja, ga lahko zmešajo z oljem šipka ali makadamije, zlasti če ga uporabljajo na obrazu.

Kdo bo v njej užival

Zadovoljna bo vsaka ženska, ki želi svoji koži dati drugi dih. Zanesljivo poživi zlasti suho, občutljivo, problematično in zrelo kožo.

Arganovo olje polnega okusa se pridobiva iz semen plodov arganovega drevesa (Argania spinosa), ki raste na jugozahodu Maroka. Obiranje plodov in pridobivanje olja je zelo zahtevno, saj se plodovi obirajo ročno, brez uporabe strojev, olje pa se ročno hladno stiska na tradicionalen način. Za proizvodnjo enega litra čistega olja je potrebnih do 30 kg plodov, stiskanje pa traja približno 10 ur. Zato je arganovo olje nekajkrat dražje od najboljšega deviškega oljčnega olja.

Vsebuje do 80 % esencialnih maščobnih kislin, omega 3 in omega 6 ter naravne katotenoide, ki ščitijo oči in kožo pred UV žarki in prostimi radikali. Krepi tudi imunski sistem, pomaga ohranjati zdravo kožo in zavira rast rakavih celic.

Izjemni učinki: spodbuja naravne celične funkcije in znotrajcelično oksigenacijo, močan antioksidant, nevtralizira proste radikale in ščiti občutljivo tkivo pred zunanjimi vplivi, deluje neposredno na tvorbo kolagena in elastina – preprečevanje strij med nosečnostjo in hujšanjem.