Plezalo za otroke

Blaž Ostalo za otroke

Vsi (starši, vzgojitelji in drugi), ki se iščete primerno plezalo za otroke, boste nedvomno v spodnjem zapisu dobili ideje o tem, kaj dobro in kakovostno, hkrati pa seveda tudi varno in moderno plezalo za otroke, danes lahko nudi. In na kaj bi se splačalo biti še posebej pozoren, ko izbirate otroško plezalo.

Otroška plezala in razlike med njimi

Kot interesenti za otroško plezalo, moramo najprej vedeti, da med različnimi plezali, obstajajo velike razlike. Nekatea plezala so namenjena predvsem za starejše otroke, druga plezala (predvsem nižja), so namenjena otrokom, plezalcem, začetnikom. Otroška plezala pa se ločijo tudi po dodatkih.

Medtem, ko nekatero plezalo za otroke zahteva,da je zraven napeta mreža za plezanje, boste na drugi našli več plezalnih oprimkov. 

Nekatera plezala so izdelana iz lesa in vezane plošče, druga imajo aluminijasta ogrodja. Nekatera plezala so bolj namenjena notranji rabi (dvoransko plezanje), druge otroške plezalne stene, so bolj namenjene, plezanju otrok v naravi.

Zato je pred odločitvijo katero plezalo za otroke, izbrati, najprej priporočljivo, da definiramo namen plezala, kdo se bo z njim najpogosteje ukvarjal (športno plezanje otrok, rekreativno plezanje otrok), kje bi naj plezalo bilo postavljeno in podobno.

plezalo za otroke

Plezalo za otroke in cena

Ko imate definiran namen otroškega plezala, vas bo seveda zanima tudi cena plezala za otroke. Cena plezalne otroške stene, se sicer lahko giblje od borih 200€ naprej, pa vse tja do čez 5000€, a vse je odvisno od tega, kakšen je namen plezala za otroke.

Dvoransko plezalo za otroke (kot ga vidimo npr. v telovadnicah osnovnih šol) in, ki ji montirano do vrha telovadnice, hkrati pa omogoča, da na njem pleza hkrati po 5 ali šest otrok, zagotovo ne more imeti enake cene, kot bi bila cena otroškega plezala, ki je postavljeno zunaj, na dvorišču vrtca.

Ali celo, na domačem dvorišču.

Seveda je najceneje še si plezalo za otroke izdelamo sami doma, a samo za okus, da vidite, kakšna otroška plezala so danes že vse mogoča, tako za domačo rabo, kot tudi za javne površine, vam svetujemo, da obiščete zgornjo povezavo. Na njej je predstavljeno pametno plezalo za otroke, ki ga proizvaja slovenska družba Kreal.

Video o pametni plezalni steni za otroke, si lahko ogledate tudi spodaj:

Če pa urejate javne površine ali otorška igrišča in želite v celoti opremiti področje za igro otrok (npr. zunanja igrala za vrtce), potem pa svetujemo, da si ogledate še ostala zunanja igrala (na povezavi), ki jih lahko postavite ob bok otroškim plezalom (1).

Comments are currently closed.