Paintball Ljubljana, trije nasveti pred obiskom poligona

Blaž Aktualno, Ostalo za otroke

Ekipa Paintball Ljubljana bo z vami delila nekaj bistvenih nasvetov za boljšo izkušnjo na samem paintball poligonu. Nasveti so namenjeni tako začetnikom kot tudi izkušenim igralcem.

Poskrbite, da se v vsako igro vračate s čistim paintball markerjem

Sami poskrbite, da vsako igro začenete s čistim paintball markerjem. Tako se izognete obtoževanju in ugibanju ali so vas to igro zadeli ali ne. Po vsaki igri na poligonu Paintball Ljubljana se prepričajte, da v cevi ni barve od kroglic ali blata. Razpad paintball kroglic v cevi bo povzročil slabo natančnost, drsenje v rokah in lahko celo prepreči streljanje. Če marker umažete z blatom, ga je kasneje težje držati, zato ga po vsaki igri očistite. V parku paintball-ljubljana.si vam za čiščenje markerjev in mask ni potrebno skrbeti, saj vam jih med igrami očistijo naši inštruktorji.

paintball ljubljana marker with louder

Na vsak marker je z zgornje strani pritrjen cilinder oz. ang. »louder«, ki vsebuje kroglice z barvo in jih dovaja v marker. Notranjost paintball markerja mora ves čas biti čista in suha. Če ste padli ali ste morda kako drugače v louderju razpokali paintball kroglice, bodo preostale paintball kroglice prekrite z barvo. Kroglice se bodo sprijele skupaj, kar lahko vodi do blokade markerja. Po vsaki igri na hitro preglejte notranjost cilindra – če je v njem barva ali počena kroglica, ga snemite z markerja in ga odnesite do inštruktorja Paintball Ljubljana, ki ga bo očistil namesto vas.

Na poligonu Paintball Ljubljana ne pobirajte paintball kroglic s tal

Veliko krat igralci poberejo že uporabljene kroglice na igrišču s tal in jih dajo v svoj cilinder, nevedoč, da to lahko povroči blokado markerja. Zakaj? Ker imajo kroglice želatinsko lupino, ki vodo hitro absorbira in že po enem dnevu kroglice spremenijo svojo strukturo in postanejo mehkejše in razširjene. Takšne kroglice se bodo samo odbijale, poleg tega pa zaradi povečanega obsega ne bodo padle iz cilindra v marker. Če ste kljub nasvetu ekipe Paintball Ljubljana pobrali kroglice s tal, to povejte inštrukturjem ki vam bodo komplet očistili. Če vam je med polnjenjem markerja padlo nekaj kroglic na tla in so še vedno suhe in čiste, jih seveda lahko ponovno uporabite. Če so padle na mokro ali v blato, jih pa kar pustite na tleh brez skrbi, saj so narejene iz biorazgradljivega materiala.

Pazite, da vam ne zmanjka zraka v bombici markerja

paintball markers with air regulators

Tippmannove markerje poganja stisnjeni plin iz ogljikovega dioksida ali zrak. Vsak marker je opremljen z bombico za plin/zrak (ta zagotavlja približno 500 strelov) in regulatorjem, ki pokaže vsebnost zraka. Ko plina/zraka začne zmanjkovati, bodo paintball kroglice začele izgubljati hitrost. Če se to zgodi, prosite ekipo Paintball Ljubljana, naj preverijo regulator na bombici in vam jo napolnijo.

Pogosta težava je, da ljudje z markerjem streljajo na suho (streljajo brez paintball kroglic), predvsem ko se vračajo iz igre ali zaradi vzhičenosti ob dosegu zmage. Če po vsaki igri 50-krat streljate v prazno, vam bo v določeni fazi verjetno zmanjkalo plina/zraka. Zato redno preverjajte regulator. Če je to na polovici igre, je resnično frustrirajoče, saj tisti trenutek ne morete nikogar ustreliti. Vam bo pa ekipa Paintball Ljubljana pomagala karseda hitro napolniti marker, da se lahko vrnete v igro.