Kolesa Puch, ki osvajajo naša srca že več kot 120 let!

Blaž Aktualno, Ostalo za otroke, Partnerji

Predvsem starejši ljudje poznajo kolesa Puch, saj so bila pred dobrimi šestdesetimi leti precej poznana in pogosta kolesa tudi na slovenskih cestah. Od takrat pa do danes se je število Puchovih koles sicer zmanjšalo, sedaj pa je številka ponovno v porastu. Zakaj? Ker je Slovenija bogatejša za kolesarsko ponudbo in sicer so klasična in električna kolesa kakovostne blagovne znamke Puch sedaj na voljo v trgovini Kolesa Newbike na Šmartinski 106 v Ljubljani.

Zgodba sega več kot 120 let nazaj, ko je gospod Janez Puch izumil povsem novo, praktično ogrodje kolesa in že od takrat dalje pa vse do danes, se izdelujejo samo takšna kolesa, kjer sta sprednje in zadnje kolo enako veliki. Vse to je zares lepo prikazano v Puhovem muzeju, vrednem ogleda.

Trgovina Kolesa Newbike ponuja kolesa Puch, tako klasična kot električna, vsi modeli so vedno na zalogi. Pri nakupu kolesa pa se je dobro vprašati, kje bomo kolo servisirali, za kar so pri Newbiku prav tako poskrbeli. Prvi servis kolesa, kupljenega tam, je celo brezplačen. Pregledali vam bodo zračnice, pritrdili vse vijake, nastavili zavore, posodobili program, v kolikor  imate električno kolo, preverili svetila in podobne zadeve. Servis je sodobno opremljen in voden s strani strokovnjaka, gospoda Patricka Schrauwena, Nizozemca, ki nadaljuje družinsko kolesarsko trgovino s servisom že od svojega dedka dalje. Petinosemdeset let izkušenj pri servisiranju koles, ki so se predajala iz roda v rod, od njegovega dedka, preko njegovega očeta in sedaj do njega, prenaša Newbikovim serviserjem, da rešijo prav vsako težavo, ki se vam na kolesu pripeti. Prijazno in prijetno je voziti kakovostno servisirano kolo.

Puchova kolesa so predvsem mestnega in potovalnega tipa in že smo priča, da se prav ta kolesa, kolesa te blagovne znamke že vračajo na slovenske ceste, v novi, sodobni izvedbi, tudi z električnimi motorji in že od 1,199 € dalje. Upamo, da si lahko takšno kolo privoščite tudi vi.