STE TUDI VI PODLEGLI PREPRIČEVANJU PRIJATELJA ALI SODELAVCA O GENIALNOSTI E KOLES

Blaž Aktualno, Partnerji

Zahvaljujoč e kolesom boste na svoj cilj prispeli udobneje, enostavneje, hitreje in varneje

Ste v poletni vročini s svojim mestnim kolesom prišli v službo povsem zgarani, zasopli in tako preznojeni, da ste imeli oblačila povsem premočena in bi bilo najbolje, da bi se odpravili kar naravnost pod tuš? Ste ob prihodu v službo opazili sodelavca, ki je za krmilom svojega e kolesa prispel nezadihan in spočit, kot bi se od doma pripeljal z avtomobilom?

Za nameček pa ste ob pogovoru z njim ugotovili, da je v službo prišel istočasno, čeprav živi bistveno dlje od delovnega mesta kakor vi, pa še od doma se je opravil veliko kasneje. Vse to in še veliko več bo omogočeno tudi vam, če se odločite za nakup e koles.

e kolesa

Skrajni čas, da razmislite o nakupu e koles

Kot smo nakazali že uvodoma, z e kolesi bo napor, ki je potreben med kolesarjenjem, bistveno manjši. Zaradi tega se med potjo ne boste utrudili ali zadihali, obenem pa se v času poletnih vročin ne boste preznojili. V skladu s tem se pri e kolesih lahko oblečete v povsem vsakodnevna oblačila in pravzaprav za svoj končni cilj, posebna športna oprava ali obutev pa so tako za kolesarjenje povsem odveč.

Poleg manjšega napora in posledično utrujenosti, pa je pomembna prednost e koles tudi v večji varnosti. Čeprav je mogoče na e kolesih doseči višje potovalne hitrosti in boste tako na cilj prispeli hitreje, so ravno zaradi tega tudi varnejša za uporabo. Zahvaljujoč boljšim pospeškom boste namreč na e kolesih veliko hitreje pospešili, ko bi to bilo potrebno, hkrati pa boste veliko lažje sledili prometu in dogajanju v svoji okolici.

Najboljše pri vsem tem pa je to, da boste kljub pomoči elektro motorja na e kolesih še vedno deležni vseh koristi na zdravje, kot so značilne za vožnjo s klasičnim kolesom.