Praktični napotki za izbiro ustrezne skodelice za kavo

Blaž Aktualno, Partnerji

Vsi, ki se zanimate za lepe skodelice za kavo in predvsem unikatne skodelice za kavo, si boste lahko v spodnjih nasvetih prebrali nekaj koristnih napotkov, ne samo zato, da boste našli poceni in ugodne kavne skodelice, ampak, da bodo te resnično lepe, drugačne, posebne in edinstvene. Kot takšne jih lahko podarite, obogatite svoj jedilni servis ali pa vam služijo kot investicija, saj prestižne in luksuzne skodelice za kavo, priznanih svetovnih blagovnih znamk, skozi čas, na vrednosti samo še pridobivajo. Še posebej tiste skodelice za kavo, ki so izdelane iz porcelana.

Zakaj je pri skodelicah za kavo tako pomembna poslikava skodelic?

Poslikava skodelic za kavo je danes praktično prisotna na vseh vrstah skodelic. Poslikave pa so od tistih najbolj izvirnih, z duhovitimi citati, slikicami, blagovnimi znamkami in vsem mogočim, naprej. Tisk na lončke je zato branža, ki se očitno splača masovno, saj se raznovrstne skodelice z osebnim dotikom in poslikava skodelic s sliko ali besedilom po vaši želji, praktično ponuja na vsakem koncu.

Vendar se poslikava skodelic za vsakdanjo rabo in pitje kave ter poslikava skodelic, ki imajo ne samo estetsko temveč tudi finančno vrednost, med seboj zelo razlikuje. Medtem, ko lahko preproste in običajne ter vsakdanje skodelice za kavo dobite poslikane že v vsaki trgovini od 2€ naprej, velja za prestižne, ročno poslikane, z motivi priznanih dizajnerjev in priznanih blagovnih znamk, skodelice za kavo, da le te niso tako poceni – a imajo bistveno višjo vrednost.

Takšne skodelice so lahko kot del jedilnih servisov, eno najbolj znanih podjetij, ki izdeluje takšne skodelice za kavo, pa je podjetje Dunoon. V Sloveniji jih prodaja prestižna spletna trgovina MimiPorcelan.si

Prestižne, ročno poslikane skodelice za kavo, blagovna znamka Dunoon:

skodelice za kavo

Zakaj ima ročno izdelan porcelan, takšno vrednost?

Ne samo, ko gre za skodelice za kavo iz porcelana, temveč tudi drugod (npr. nakit iz porcelana), velja, da so ročno izdelani izdelki iz porcelana dražji od tistih, ki jih izdela stroj. Med najbolj poznanimi vrstami porcelana, poznamo češki porcelan, izdelovanje keramike izpod peresa slovenskih mojstrov, porcelanaste skodelice za kavo iz Japonske in pa posebne skodelice za kavo, najbolj prestižnih blagovnih znamk.

Le te so si uspešno prodajo, kljub visokim cenam ročno izdelanega porcelana, uspele zagotoviti skozi več desetletij njihovega skrbnega dela (izdelovalci in prestižne blagovne znamke porcelana, delujejo na trgu tudi polno stoletje ali pol stoletja), k visoki ceni tovrstnih izdelkov pa prispeva skrb za vsak unikaten izdelek, vrednostno bogati dodani dodatki (prav zlato, dragi kamni, unikatne poslikave, vključeni sodobni umetniki, arhitekti in slikarji….), skrb za omikanost in pravilen nastop na izjemno zahtevnem prestižnem trgu dragega porcelana in keramike.

Ste pomislili na to, da bi izbiro skodelic za kave uskladili na način, da bi imele enak motiv, kot ga ima vaše kuhinjsko steklo? Motiv kuhinjskega stekla lahko izberete popolnoma po lastni izbiri. Vredno je razmisliti… 😉

Priporočamo še: Na ogled dragocen porcelan, ki je navdušil celo kraljico Viktorijo