Jojobino olje- čudež za vaše lase ter kako ga uporabljati

Blaž Aktualno, Partnerji

Jojobino olje izdelek, ki je tako podcenjen kot veličasten. Olje za obraz lahko resnično dvigne nego kože na novo raven. Predvsem, da se izognete izsušitvi in ​​ponovno odkrijete mehko, nabito in popolnoma gladko kožo. Seveda pod pogojem, da ga pravilno nanesete. Pravzaprav je splošno prepričanje, da je treba olje za obraz nanesti kot zadnji korak nege kože, da zapre vlago v koži. Polovična resnica: nekatere vrste olj za obraz so pravzaprav zelo lahke in jih je treba nanesti pred serumom. Vse je odvisno od velikosti molekul. Ko so zelo majhni, pravzaprav težje prodrejo v kožo, še posebej, če serum in krema tvorita gosto vlažilno mrežo. Zato je idealna uporaba te vrste čistih olj na začetku rutine nege kože. V primeru težjih olj, ki so sestavljena iz večjih molekul, pa mora olje za obraz postati zadnji korak v negi kože, da zagotovi hidracijo in pusti koži čas, da izkoristi vitamin E, Omega 3 in Omega 6, glavne sestavine olja za obraz.

Jojobino olje je že dolgo cenjeno kot močna sestavina za kožo in lase. Različni lepotni izdelki in blagovne znamke si želijo dodati olje v vse svoje izdelke, s čimer se njegovo ime raznese po vseh embalažah.

Toda kaj pravzaprav je jojobino olje in kakšne so prednosti, ki jih resnično ponuja našim lasem? Da bi pridobili vse pomembne podrobnosti o tej sestavini, smo se učili od strokovnjakov. Spodaj si preberite vse kar morate vedeti kaj je jojobino olje.

Kaj je jojobino olje?

Za začetek je pomembno, da natančno razumete, kaj je olje.  Jojobino olje je pridobljeno iz semen jojobinega grma. Vsebuje veliko vitamina C, bakra, cinka in vitamina B. Zanimivo, da jojobino olje “tehnično ni olje, ampak ester. Ester, pa pomeni, da je vosku podobna snov, sestavljena iz ustrezne verige prostih maščobnih kislin, ki jih lahko absorbira tkivo lasišča.

Prednosti jojobinega olja za lase

  1. Pomaga vzdrževati pH ravnovesje lasišča.

Dermatologi pravijo, da je olje izjemno koristno, ko gre za vzdrževanje pH vašega lasišča. Zdravo lasišče je predpogoj za  zdrave lase.

  1. Lahko pomaga pri obvladovanju prhljaja.

Se borite z nadležnim prhljajem? Izkazalo se je, da je jojobino olje lahko vaša rešilna bilka. “Vitamini E in B, baker in cink, delujejo skupaj v boju proti prhljaju.

  1. Pomaga tudi pri drugih boleznih lasišča.

Jojobino olje na osnovi estrov ne pomaga samo v boju proti prhljaju. Jojobino olje je odlično tudi za obvladovanje ogrožene kožne bariere lasišča, kot so ekcem, seborodični dermatitis in luskavica.”

  1. V pramene vrne vlago in hidratacijo.

To je še posebej koristno za tiste, ki imajo skodrane ali kodraste lase. Prav tako pravi, da jojobino olje nudi vlago in hidracijo brez lepljivega občutka.

  1. Lahko poveča lesk vaših las.

Nekaj, kar si vsi želimo, so sijoči lasje. In pogosto se to zdi nedosegljivo. Če uporabimo Jojobino olje, ta ne vstopi v vsak pramen las, temveč se usede nanj. To lahko vodi do čudovitega sijaja in morda bolj gladkih las.

Jojobino olje

Ni vsako jojobino olje primerno za vaše lase. Zelo pomemben je vaš tip las in količine nanešenega olja. Tisti, ki pa imate resne težave z lasiščem pa se nujno posvetujte z dermatologom preden uporabite olje.

Kako uporabljati jojobino olje za lase

Tisti s finimi tipi las bi ga morali uporabljati minimalno. Tudi tisti s tankimi lasmi ga uporabljajte bolj zmerno. In ko ga uporabljate, ga uporabite kot nego lasišča in las čez noč za obvladovanje prhljaja. Zjutraj ga s šamponom na osnovi cinka, ovsenih kosmičev in mineralov temeljito izperite.

Če ga uporabljate na suhih laseh, ga uporabite kot nego pred šamponiranjem. Jojobino olje nanesite na suhe lase pet do 10 minut pred šamponiranjem in temeljitim izpiranjem.

Na skodrane lase je za vlaženje potrebno dodati olje malo bolj grobo. Močno vtiranje na mokre lase in ščetkanje do trenutka, ko se večina olja vpije vam bo dalo občutek, da postane ščetkanje lažje. Nadaljujte z oblikovanjem frizure kot običajno.

Tipi srednje do grobih las lahko jojobino olje uporabljajo obilno.

Pravijo, da lahko jojobino olje uporabite dva do trikrat na teden za boj proti prhljaju in vračanje vlage v svoje lase. Čim bolj so lasje grobi, večkrat uporabite olje pomešano v balzam za lase, da preprečite prekomerno napetost las.

Poskusite z vročim oljem za lasišče.

Če se želite osredotočiti na ohranjanje zdravega lasišča, se predlaga nega z vročim oljem. Enkrat tedensko olje segrejte in ga nanesite na lasišče, pustite delovati približno eno uro in nato temeljito sperite.