Thealoz Duo: dve izjemni učinkovini v enih kapljicah za suhe oči

Blaž Aktualno

Na tržišču obstajajo številne kapljice za oči, namenjene blaženju simptomov suhih oči. V njih so različne sestavine, ki pripomorejo k vlaženju očesne površine. Najbolj revolucionarna med njimi je trehaloza – naravni sladkor, ki ima izjemno moč zadrževanja vode. A zanimivo je, da se trehaloza nahaja le v enem proizvodu na tržišču: kapljicah za oči Thealoz Duo. Berite dalje za podrobnosti o teh blagodejnih kapljicah.kapljice thealoz duo

Kako deluje trehaloza v kapljicah za oči Thealoz Duo

Ste se že kdaj spraševali, kako lahko določeni organizmi odlično uspevajo v suhem okolju, kot je puščava? Njihova skrivnost je, da imajo sposobnost proizvajati že omenjeni bioprotektor z imenom trehaloza. Trehaloza je sladkor, ki ga lahko najdemo v številnih rastlinah, npr. tudi v jerihonski roži na spodnji sliki. Njene neverjetne značilnosti ji omogočajo, da preživi v ekstremno suhih razmerah, mrazu ali pod močnim UV-sevanjem.

Trehaloza je glavna sestavina kapljic za oči Thealoz Duo. Gre za kapljice za oči, ki so na voljo v posebnem vsebniku, ki omogoča shranjevanje brez konzervansov. kapljice varujejo površino očesa pred izsuševanjem, zmanjšajo vnetje in izboljšajo kakovost solznega filma. Nudijo takojšnje olajšanje z dolgotrajnim učinkom. Klinične študije so pokazale, da učinek ene same kapljice Thealoz Duo traja do 4 ure. Ker os Thealoz Duo tako brez fosfatov kot brez konzervansov, jih lahko brez skrbi uporabljate s kontaktnimi lečami. Primerne so za vse stopnje bolezni suhih oči: od blage do hude oblike.Thealoz Duo vsebujejo trehalozo, ki se nahaja tudi v jerihonski roži

Še ena sestavina v Thealoz Duo je pomembna za suhe oči

V kapljicah Thealoz Duo je še ena sestavina, pomembna za vlaženje oči: hialuronska kislina. Tudi hialuronska kislina je naravna snov, ki jo lahko najdemo v našem telesu. Odgovorna je za hidracijo in vlaženje. Veže se na molekule vode, in to do tisočkratnika svoje molekularne mase.

Podrobnosti o kapljicah Thealoz Duo

Thealoz Duo proizvaja podjetje Laboratoires Thea. Pripravek se nahaja v inovativnem vsebniku, ki omogoča hranjenje brez konzervansov ter večkratno uporabo. V vsaki steklenički je 300 kapljic, ki jih lahko brez skrbi uporabljate do 3 mesece po odprtju.

Morda se sprašujete, zakaj tako poudarjamo, da so kapljice brez konzervansov. Konzervansi ohranjajo stabilnost pripravka za oči, a lahko hkrati povzročijo draženje, vnetje in poškodujejo očesno površino, kar simptome suhih oči samo še poslabša. Iz tega razloga je najbolj varno uporabljati kapljice brez konzervansov, zlasti če jih potrebujete večkrat na dan.

Kakšen je pravilen postopek vkapavanja kapljic?

Izjemno pomembno je, da si kapljice pravilno vkapavate, saj bo zdravljenje samo tako uspešno. Svetujemo vam, da sledite spodnjemu postopku:

 1. Najprej si temeljito umijte roke.
 2. Glavo nagnite nazaj in poglejte navzgor.
 3. S prstom nežno povlecite spodnjo veko navzdol, da ustvarite prostor med veko in očesom oz. t.i. veznično vrečko.
 4. V prostor med veko in očesom kapnite eno kapljico. Pri tem pazite, da ne pride do stika med vrhom plastenke in očesom ali veko.
 5. Zaprite oko in s prstom nežno pritisnite v kotiček očesa.

V kakšnih primerih uporabljati Thealoz Duo?

Thealoz Duo ščitijo očesno površino ter jo regenerirajo obenem pa izdatno vlažijo. Uporabljate jih lahko pri težavah s suhimi očmi, ki se pojavijo v naslednjih primerih:

 • pri prekomerni uporabi računalnika ali pametnega telefona,
 • pri težavah ob uporabi kontaktnih leč,
 • v suhih in klimatiziranih prostorih ter pozimi,
 • v onesnaženem okolju,
 • na potovanju z letalom,
 • po kirurških posegih, npr. po operaciji sive mrene ali laserski operaciji za korekcijo vida,
 • pri določenih boleznih ali uporabi določenih zdravil,
 • pri hormonskih spremembah, zlasti v nosečnosti ali menopavzi.

Thealoz Duo kapljice za oči lahko uporabljate pri draženju kontaktnih leč

Za konec …

Kapljice Thealoz Duo oči dobro prenašajo. Kot zanimivost naj povemo, da je vsako sekundo na svetu prodana ena steklenička kapljic. Na voljo so v več kot 70 državah ter so najpriljubljenejša znamka v Evropi.