Srebrni uhani

Blaž Darila

Nobena škatlica za nakit ni popolna brez para srebrnih uhanov.

O, srebrni uhani, tisti majhni bleščeči spremljevalci, ki so kot čarovnija za naša ušesa!

»Lepota je to, kar si. Nakit je preprosto češnja na torti.” – Misty Burgess

Srebrni uhani, hoop, kreoli, arhiv Pinkshop

Priznajmo si, vsaka od nas se rada kdaj pa kdaj počuti vsaj malo glamurno in ob tem ne rabi izprazniti denarnice.

Srebro, ta plemenita kovina že dolgo velja za dvig razpoloženja in usmerjanje pozitivne energije v naše življenje. Je priljubljena izbira za izdelavo srebrnega nakita zaradi svoje lepote, uporabnosti in dostopnosti. Je ena najbolj vsestranskih kovin pri oblikovanju nakita. Catherine¹ valižanska princesa¹ , rada nosi srebrni nakit, še posebej, če je unikaten. Modni dodatki in nakit so pika na i, ko želimo nadgraditi svoj stil oblačenja. Modni dodatek za posebne trenutke in nepozaben videz, so srebrni uhani v Pinkshop.si

Zakaj  radi nosimo srebrne uhane?

No, pa pojdimo na lov za odgovori v svet čudovitega srebrnega nakita!

S svojim sijajem nam doda tisti žarek glamurja, ki ga občasno potrebujemo od stresa v vsakdanjem življenju.

Srebro je kot super junak med kovinami – brezčasno, vsestransko in nikoli ne gre iz mode.

Uhani so kot eleganten črni plašč, ki se prilega vsakemu slogu in izgleda vedno sveže in moderno. Tako kot dober superjunak, srebrni uhani vedno prihajajo na reševanje, ko potrebujemo tisti dodaten sijaj.

Še vedno niste prepričani, zakaj izbrati srebrni nakit?

Če vas srebrni uhani še vedno ne prepričajo, naj vam z veseljem predstavim svetovno blagovno znamko, ki med drugim obožuje tudi srebro.

Svet Tiffanyja

A poznate romantični film Zajtrk pri Tiffanyju?

Breakfast at Tiffany’s

To je kultni prizor v katerem igra mlada Audrey Hepburn¹  kot Holly Golightly, naivno, ekscentrično dekle iz kavarniške družbe¹.

Takoj po zori se taksi ustavi pred vodilno trgovino Tiffany & Co.² v New Yorku in iz njega se pojavi elegantno oblečena Holly Golightly, ki nosi papirnato vrečko z zajtrkom. Potem, ko pogleda v izložbeno okno trgovine Tiffany, se sprehodi do svojega stanovanja pod vtisom romantičnega zmenka od prejšnje noči…

Vsaka zgodba ima svoj začetek.

Podjetje Tiffany & Co. je bilo ustanovljeno leta 1837 in se je razvilo v luksuzno blagovno hišo, ki je po vsem svetu znana po izjemnih draguljih, neizprosni inovativnosti in izjemni izdelavi.

Srebrni uhani, hoop, srčki, Tiffany & Co.

Ne veste kateri uhani so primerni za vas, ste občutljivi na kovine?

Za vas imamo pripravljenih nekaj odgovorov zakaj je srebro primerno za izdelavo uhanov.

Prednosti nošenja srebrnih uhanov

Hipoalergenost: Za srebro je manj verjetno, da povzroča alergijske reakcije kot nekatere druge kovine. Veliko ljudi, ki imajo občutljivo kožo, lahko nosi srebrni nakit brez skrbi za draženje.

Antioksidativne lastnosti: Srebro ima naravne antibakterijske lastnosti, ki mu omogočajo, da ohranja svojo čistost in preprečuje rjavenje ali temnenje. To pripomore k ohranjanju srebrnega nakita v prvotnem stanju dlje časa. Rodiniranje srebra preprečuje oksidacijo in s tem dodatno zmanjša tveganje za alergije. Srebro šterling je trši material od zlata in zagotavlja dolgotrajno obstojnost kosov nakita. Večina srebrnega nakita je kombinirana z drugimi kovinami, kot so baker, cink ali kositer in ima prevleko iz rodija, ki preprečuje temnenje. Edina težava je, če šterling srebro vsebuje sledi niklja. Samo tisti, ki so izjemno občutljivi na nikelj, bi občutili morebitne učinke te kovine v srebru šterling.

Enostavno oblikovanje: Srebro se enostavno oblikuje in obdeluje, kar omogoča ustvarjanje kompleksnih in detajlnih oblik nakita. Obrtniki imajo možnost eksperimentiranja z različnimi oblikami, kar pripomore k široki raznolikosti srebrnega nakita. Srebro ima neverjetno barvo in sijaj, kot nalašč za zlivanje v dih jemajoče dizajne in združevanje z razkošnimi dragimi kamni.

Cena 

Pri nakupovanju imata cena in debelina denarnice pomembno vlogo, saj ne želimo porabiti celega premoženja za izvirno darilo.

Srebrni nakit je pogosto bolj dostopen kot nakit iz plemenitih kovin, kot sta zlato in platina. To omogoča široko dostopnost srebrnih izdelkov, kar privlači velik krog ljudi.

Srebrni uhani, hoop, kreoli, arhiv Pinkshop

Srebro je trpežno, čudovito in edinstveno.

Veliko slavnih osebnosti prisega na čar srebrnih hoop uhanov, imenovanih tudi kreole. Med njimi so slavne ženske, kot so Jennifer Lopez, Beyoncé, Rihanna, Kendall Jenner, Jennifer Aniston¹.   Igralka in živa Barbie¹, Margot Robbie¹, obožuje srebrne uhane.

Nakit za vse priložnosti

Kovnost srebra pomeni, da je mogoče na srebro gravirati črte in oblike ter ga taliti v vse vrste oblik. Srebrni uhani so izjemni modni dodatki in nakit za vse priložnosti. Uhani hoop, brezčasni, vedno modni, primerni za darilo ali lastno zbirko nakita. Srebrne zapestnice nosijo zgodbo osebne elegance, so več kot le modni dodatek. So izraz stila in osebne zgodbe, so nepogrešljiv kos v vaši zbirki.

Vse te slavne ženske so dokazale, da par obročastih uhanov resnično nikoli ne gre iz mode. Da so hoop srebrni uhani brezčasni in se lahko ujemajo s toliko različnimi oblekami.

Uhani ali zapestnice? Ne glede na to, ali se odločite za uhane ali zapestnico, pomembno je, da izberete kos, ki govori v vašem imenu. Kombinacija obeh lahko poudari vašo edinstvenost in ustvari popolnoma harmoničen videz. Na koncu dneva gre za izražanje lastne lepote in ustvarjanje nepozabnih trenutkov, ki jih prinaša nakit.

Kako očistiti srebro, da zasveti ponovno v svojem sijaju? Vzdrževanje srebrnega nakita je precej preprosto, saj se s pravilno nego lahko ohrani v odličnem stanju skozi leta.

Kaj boste potrebovali za očistiti srebrni nakit:

Oprema: zobna ščetka ali ščetka z mehkimi ščetinami, krpa iz mikrovlaken, velika skleda

Materiali: milo, soda bikarbona, posodica, aluminijasta folija, sol

Ultrazvočni čistilec Kapaan – prodaja spletna trgovina Nomadis. S to ultrazvočno čistilno napravo temeljito očistite svoj nakit iz srebra in zlata.

Ultrazvočni čistilec za nakit, arhiv Nomadis

Redno brisanje s krpo za srebro bo pomagalo odstraniti oksidacijo, ki jo lahko srebro razvije sčasoma. Prav tako je pomembno, da se nakita ne nosi med gospodinjskimi opravili ali v bazenu, saj lahko kemikalije in klorni elementi poškodujejo njegovo površino.

Zagotovo želite biti prepričani o tem, kako izgledate, še posebej na svečani prireditvi ali kot gostja na zabavi.

Poroka je eden od svečanih obredov, kjer lahko zasijete v vsej svoji lepoti.

Uhani s cirkonijevimi kristali

Poročni makeup in nakit sta pomemben poudarek za naravno lepoto vsake ženske. Ne glede na vaš okus boste zagotovo našli popoln par srebrnih uhanov, ki bo dopolnil vašo garderobo. Lepa ženska je samozavestna ženska, pa naj bo z nakitom ali brez.

Hoop srebrni uhani so modni dodatek in okras vsake ženske, so večni simbol elegance in prefinjenosti. Ti srebrni obročki so več kot le nakit – so izjava stila, ki nikoli ne zbledi.

Nositi hoop uhane je izraz osebnega stila, ki presega spolne meje.

Za ženske so ti elegantni obročki simbol ženstvenosti in drznosti, medtem ko moškim prinašajo pridih sodobne samozavesti.