Kaj msm in kako ga uporabljamo?

Blaž Aktualno

msm uporabaMsm je organsko žveplo, z znanstvenim imenom Metilsulfonilmetan in z oznako DMSO2. V literaturi ga običajno označujemo s kratico MSM. Msm uporaba je vse bolj razširjena, saj so z mnogimi raziskavami dokazali, da pomaga blažiti težave pri osteoartritisu, pri mišičnih bolečinah in raznih alergijah. Pogosto ga imenujemo tudi mineral lepote, saj krepi lase, kože in nohte.

Zaradi svojega učinkovanja, pomaga krepiti imunski sistem in se uspešno bori proti mikrobnim okužbam. Vse te trditve še niso dokončne potrjene, saj še vedno potekajo klinične raziskave. Pri uporabi minerala msm, moramo zato vedno upoštevati navodila proizvajalca. 

Msm uporaba in zakaj je za naše telo pomembno organsko žveplo?

Metilsulfonilmetan je produkt  oksidacije  dimetil sulfoksida, ki ga poznamo pod kratico DMSO. DMSO ima močan vonj in ni primeren za uporabo. Nasprotno pa je msm brez vonja in je izredno razširjeno prehransko dopolnilo.

Pogosto v literaturi tudi zasledimo izraz kristalni DMSO, kar je prav tako ime za mineral msm.  Msm prehransko dopolnilo, nam zagotavlja prehranski vir žvepla in deluje podobno, kot DMSO, s tem da msm nima pogostih stranskih učinkov in predvsem ne draži kože. 

msm za lase

Organsko žveplo v msm, organizem uporablja za normalno delovanje vezivnih tkiv. Znanstveniki predvidevajo, da ima tudi protivnetne lastnosti in se močno bori proti prostim radikalom. Zaradi teh lastnosti ga uporablja vse več bolnikov z bolečinami v mišicah. Prav tako ga uporabljajo športniki, saj pomaga pri hitrejši regeneraciji mišic, po večjih športnih naporih. (1)

msm mineral izkušnje

Največji uspeh pa ima mineral msm pri učinkih na zdravje las, nohtov in kože. Pri rednem in pravilnem uživanju, postanejo lasje močni in sijoči. Nohti se ne lomijo več, koža postane napeta in zdrava. Zaradi tega je mineral tudi dobil ime mineral lepote in pod tem imenom se tudi najbolje prodaja.

Msm za lase

Organsko žveplo sodeluje pri mnogih procesih v našem telesu. Nepogrešljiv je za normalno delovanje aminokislin in raznih encimov. Prav tako ima ključno vlogo, pri nastajanju keratina, ki je nepogrešljiv za zdravo rast las in nohtov.

msm za lase

Kadar našemu telesu primanjkuje organskega žvepla, se bo zmanjšala tudi tvorba keratina in kolagena. Pomanjkanje teh dveh snovi, pa neizbežno vodi k  redčenju in izpadanju las. Prav tako se pomanjkanje msm pozna na nohtih, saj postanejo krhki in lomljivi. (2)