Električna kolesa za vse generacije, predvsem starejše!

Blaž Aktualno

Kolesarjenje je lahko zanimivo za vse generacije, tako mlade odrasle kot tuti za starejše.

 

Kje piše, da so kolesa namenjena samo tistim ljudem, ki so športniki po duši ali tistim, ki po letih še nekako spadajo v skupino mlajših in primernih in sposobnih za vožnjo s kolesi? Kolesarjenje naj ne bi bilo primerno za starejše osebe, saj je kolesarjenje lahko nevarno, starejši težje gonijo kolo, hitro lahko padejo in še in še bi lahko naštevali nevarnosti, ki se jim lahko pripetijo pri vožnji kolesa. Tudi starejši si zaslužijo varna kolesa s katerimi se bodo lahko varno prevažali po mestu, gonjenje kolesa jim ne bo predstavljajo ovire, v prometu bodo vidni in enako hitri kot vse vse ostale mlajše generacije. Nekatere mlajše generacije se raje kot na mestna kolesa osredotočajo pri svojih nakupih in uporabi na gorska kolesa, saj jim vožnja na neurejenih poteh izven mesta predstavlja večje zadovoljstvo in adrenalinsko vzdušje, kot prijetna in mirna vožnja po mestnih ulicah in parkih. Ni jim zameriti. Na drugi strani pa obstajajo tudi tisti, ki pa jim mestna vožnja bolj odgovarja, saj je lažja in manj zahtevna kot na primer gorska proga polna kamnov in korenin. Ti drugi, čeprav ni najboljše, da jih tako delimo, imajo raje mestno vožnjo, raje imajo udobna mestna kolesa, med katera definitivno spadajo mestna kolesa NewBike. NewBike je kolesarka trgovina, ki ima svojo poslovalnico v Ljubljani, kot vse kaže pa se bo kmalu širila tudi v druga mesta in druge regije. V kolesarski trgovini lahko zase in za svoje najbližje najdemo vrste različnih tako električni kot navadnih koles znamke NewBike, več za več informacij lahko pregledate stran NewBIKE.si. V poslovalnici lahko vsak najde sebi primerno moško ali žensko kolo, primerno za vse generacije uporabnikov.

Električna kolesa so zares zasnovana za vse generacije. Starejši generaciji bi radi približali električna kolesa, saj menimo, da so električna kolesa kot nalašč zanje tudi najbolj primerna. S tem ne želimo povedati, da mlajše generacije niso primerne za nakup e-kolesa, a menimo, da se mlajši raje kot s kolesi vozijo z avtomobili, ali pa z javnim prometom. Seveda to ne velja za vse. Starejšim ljudem in nasploh njihovim generacijam bi radi približali nakup električnih koles, saj so številni že v pokoju in ker bi se nekateri raje kot z javnim prometom ali osebnim avtom vozili po vsakodnevnih odpravkih z kolesom  so električna kolesa kot nalašč primerna za njih. Številni starejši občani mest zaradi starosti potrebujejo več časa, da pridejo od doma do javnega prevoza, s katerim se peljejo nato odpravijo v mesto po nakupih in opravkih. Številni uporabijo javne prevoze ali taksije tudi takrat, ko njihova destinacija sicer ni oddaljena od njih samih, ampak se zaradi starosti ne morejo več toliko gibati, morda imajo kakšne poškodbe, ali pa se jim zdi, da hitreje pridejo do željenega mesta s pomočjo prevoza. Zato bi bila električna kolesa, s katerimi bi se tako lahko premikali hitreje, bolj varno in prišli direktno do svojega cilja ena od možnosti rešitve. Številni javni prevozi, ki jih starejši uporabljajo so še vedno zelo oddaljeni od destinacij do katerih morajo potem starejše osebe oditi peš. Z uporabo e-kolesa pa bi lahko starejši prišli v kratkem času na željeni cilj. Prav tako bi zanje električno kolo pomenilo, da imajo svoje prevozno sredstvo kamor koli bi želeli iti, lahko bi ga uporabili tudi za obisk bližnje tržnice, do katere avtobus ne vozi, za avto pa morajo iskati parkirne prostore, ki pa so v večini že zasedeni ob jutranjih urah.

E-kolesa bi za starejšo generacijo lahko pomenila nekakšno rekreacijo, saj bi s kolesom lahko odšli v mesto ali drugam na izlet, v primeru, da pa bi se prehitro utrudili pa imajo kolesa NewBike možnost pomoči, ki pomaga pri vožnji in bi tako za vožnjo porabili truda in moči. Starejše generacije bi tako lahko s pomočjo e-koles postale bolj mobilne, po mestih bi se prevažali hitreje, manj bi obremenjevali mestni in javni promet, hkrati pa bi prispevali k ohranjanju zdravega okolja.

Starejši imajo velikokrat problem, saj bi ker so za vožnjo ali prestari ali pa avtomobila nimajo, do javnega prevoza pa je predaleč, da bi se odpravili peš, zato so večkrat vezani na organiziranje lastnega prevoza največkrat prosijo za prevoz svoje bližnje, ki pa tudi niso vedno na voljo zaradi drugih obveznosti. Z E-kolesi bi to težavo lahko odpravili, saj bi se lahko sami peljali kamor koli, ker pa kolesa dosegajo hitrosti tudi do 50 km/h bi lahko bili na svojem cilju pravočasno brez skrbi. Prav tako pa kot smo že omenili, električna kolesa zelo dobro vplivajo na zdravje starejših. Z električnim kolesarjenjem si starejši izboljšujejo mobilnost, se več gibljejo, kolesarjenje pomaga pri krepitvi tako srca kot drugih vitalnih organov, prav tako pa je bolj varno kot vožnja z avtom, ki je za starejše zaradi že slabšega vida, vida sluha in odzivnega časa lahko zelo nevarna. Z kolesarjenjem se prav tako izboljšuje tako mentalno kot tudi duševno zdravje, saj s tem ko kolesarimo imamo in imajo starejši občutek, da delajo nekaj zdravega, so del okolja in ga pomagajo ohranjati boljšega. Kolesarjenje pa je prav tako dobro tako za mlade kot stare, saj deluje kot rehabilitacija za tiste, ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah, drugih nesrečah, povezanimi s telesom, s kolesarjenjem pa se mišice utrjujejo in postajajo močnejše.

Tako si starejše generacije kupujejo kolesa predvsem zato, da izboljšajo mobilnost, premagujejo ovire na cesti hitreje in z manj napora, pri vsem tem pa jim pomaga električna baterija, ki večino dela opravi lahko namesto njih.

Električna kolesa pa so med drugim namenjena tudi mlajšim uporabnikom in mladostnike. Električna kolesa so zelo lahka za opravljanje zato so primerna tudi za najmlajše, saj lahko hitro osvojijo gumbe pomembne za opravljanje kolesa. Električno kolo jim tako predstavlja tudi zabavo, s njegovo pomočjo pa lahko tudi prekolesarijo daljše poti in ostanejo v stiku s starši, ki imajo večja kolesa in se hitreje premikajo. Tako se družina lahko na lepo sončno soboto odpravi na kolesarjenje v drug kraj ali do njim priljubljene destinacije.

Na drugi strani je za mlade in tiste, ki še ne spadajo v generacije starejših prav tako primerno mestno kolo, saj z njim predvsem v večjim mestih hitreje in lažje premagujejo kilometre do šole, službe ali drugih opravkov. Prav tako vam lahko električno kolo pomaga pri prevažanju težjega napora, če greste v trgovino s kolesom in želite kupiti zalogo hrane za celotni teden, vam bo to s pomočjo električnega kolesa enostavno opravilo. Pri mladih je največkrat tudi problem zaradi katerega ne kupijo električnega kolesa  cena le tega. V NewBike trgovini lahko dobite ugodno E-kolo, ki pa je po vrhu še kvalitetno in si ga je lahko privoščiti, saj zanj ne boste odšteli več kot za navadno kolo, ki pa se po kvaliteti ne more kosati z električnimi kolesi znamke NewBike.

Kolesa Newbike so zasnovana tako, da se prilagodijo kar se da najbolje svojim uporabnikom, saj so sodobno oblikovani in izdelani, navadna kolesa pa so tako zelo lahka, da niso težka za prevažanje niti starejšim generacijam, ki se drugače raje izognejo navadnim mestnim kolesom, saj so le ta težka in okorna tako pred začetkom vožnje, kot tudi pri sami vožnji. Če si želite udobno in ugodno e-kolo je izbira NewBike kot nalašč za vas, saj vam poleg nakupa za vas primernega kolesa omogoča tudi svetovanje o izbiri kolesa, za vas je na voljo kadarkoli servis kolesa, v trgovini pa lahko kupite tudi dodatke za vaše kolo.

NewBike ima svojo poslovalnico v glavnem mestu v Ljubljani, kjer se vse več pojavljajo električna mestna kolesa. Ljubljana je veliko mesto, zato so za to mesto električna kolesa tudi zelo primerna. V Ljubljani z avtom v največji gneči težko kam pridemo, v mestu skoraj ni prostega parkirnega prostora, do samega centra pa imamo velikokrat še kar dolgo pot, ki jo moramo od parkinga prehoditi. Zato je uporaba električnih koles NewBike za to mesto zelo primerna, hkrati pa se tam nahajata tudi Newbike poslovalnica in servis koles. Električna kolesa v večjih mestih so zelo priljubljena saj se tako zmanjša preobremenjenost javnega prometa, ponekod v nekaterih državah je uporaba električnih koles celo večja kot uporaba avtomobilov, saj posamezniki hitreje pridejo iz točke A do točne B hkrati pa zaradi dolgih urnikov v službah, preživijo veliko časa bodisi v pisarnah, tovarnah itd, zato jim vožnja kolesa predstavlja tudi sprostitev po dolgih delovnih dneh.

Servis koles Ljubljana je eden boljših, saj je sama poslovalnica zelo velika, v njej pa se poleg velike izbire koles najdejo tudi drugi dodatki, ki jih lahko uporabniki kupijo, da svoja kolesa še izboljšajo. Prav tako v Ljubljanskem BTC-ju poteka možnost testne vožnje e električnimi kolesi, kar omogoča vsem tistim, ki si želijo bodisi peljati z električnim kolesom predvsem pa tistim, ki si želijo električno kolo tudi kupiti in bi radi o kolesu pridobili več informacij, ki jim bodo olajšale odločitev od nakupu zanj primernega kolesa, ali pa se na testni vožnji že prepričati, da jhe bodoča izbira kolesa pravilna. Lahko pa pridejo samo z namenom, da se bolj seznanijo z električnimi kolesi in se morda zanje navdušijo.